Poissonnier over Rode Duivels en Alderweireld

Poissonnier over Rode Duivels: ‘Zijn expertise zou voor kwaliteitsinjectie zorgen’

10 september 2023 om 23:10

Niels Poissonnier deelt zijn mening over het ontbreken van Toby Alderweireld bij de Rode Duivels. Volgens de analist weet bondscoach Domenico Tedesco dat een comeback van de aanvoerder van Royal Antwerp FC geen overbodige luxe zou zijn. Poissonnier meent dat Alderweireld voor een nodige kwaliteitsinjectie zou zorgen in de verdediging.

Poissonnier geeft aan dat het karig is in de verdediging van de Rode Duivels. Vooral naast Jan Vertonghen zou Poissonnier graag meer degelijkheid zien. Poissonnier is niet zeer enthousiast over de optredens van Wout Faes.

‘De alternatieven in deze selectie luisteren naar de namen Debast en Al-Dakhil, maar durft u te stellen dat zij op dit niveau wél (al) een garantie op stabiliteit zijn?’, deelt Poissonnier via het Laatste Nieuws.

Poissonnier meldt verder dat bondscoach Tedesco beseft dat de comeback van Alderweireld bij de Rode Duivels geen overbodige luxe zou zijn. ‘Niet zozeer om te winnen van Estland, maar wel om op het EK verder te geraken dan de groepsfase’, schrijft Poissonnier.

Poissonnier benadrukt de kwaliteiten die Alderweireld kan toevoegen bij de Rode Duivels. ‘Alderweirelds expertise, positiespel, duelkracht en traptechniek - weinigen trappen comfortabeler zo'n lange bal - zouden voor een kwaliteitsinjectie zorgen’, meent Poissonnier.

Poissonnier vindt dat Alderweireld zich het afgelopen jaar heeft bewezen als ervaren rot tussen een hoop jong geweld. ‘Met naast zich eerst Pacho en nu Coulibaly, en voor zich Keita en Vermeeren, stuurt Toby bij waar nodig en springt hij in de bres als het moet’, besluit Poissonnier.