Geen STVV voor Raman: "Anderlecht had zijn loon moeten bijpassen"

10 september 2023 om 16:51

Geen transfer naar STVV voor Benito Raman, die RSC Anderlecht geen akkoord zag bereiken met de Kanaries. Zo was Anderlecht naar verluidt niet van plan om het loon van de aanvaller bij te passen, wat voor kritiek zorgt van Johan Boskamp.

Volgens de Nederlandse analist had Anderlecht het Raman moeten gunnen om de spits naar STVV te laten vertrekken. "Als STVV bereid was om een huurvergoeding van 700.000 euro voor Raman te betalen, dan had Anderlecht de rest van zijn loon maar moeten bijpassen", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Dat de schuld deels bij Raman wordt gelegd, begrijpt Raman niet. "Je kan een speler niet dwingen om in te leveren, zeker niet als je tegelijk met miljoenen loopt te strooien op de transfermarkt", aldus Boskamp.

En volgens Boskamp ziet STVV daardoor ook een goede aanwinst door de vingers glippen. "Het blijft natuurlijk jammer voor STVV. Ze spelen hartstikke leuk voetbal onder die Fink, maar zonder echte doelpuntenmaker dreigt het toch nog een lastig seizoen te worden", besluit hij.