Doorgestuurd bij Club Brugge, geen contract bij Anderlecht: “Bakayoko’s keuze”

Doorgestuurd bij Club Brugge, geen contract bij Anderlecht: “Bakayoko’s keuze”

8 september 2023 om 07:50

Johan Bakayoko werd in de jeugd van Club Brugge doorgestuurd en via KV Mechelen kwam hij bij RSC Anderlecht terecht. Daar kreeg hij geen contract en trok hij naar het Nederlandse PSV.

Bij RSC Anderlecht zou er wel een contract zijn gekomen, zegt Roel Clement, de trainer van de U16 bij paars-wit aan Het Nieuwsblad. “Dat zou er zeker gekomen zijn. Maar Johan was pas één seizoen eerder overgekomen van KV Mechelen, het was een beetje vroeg.”

Anderlecht was toch niet 100% overtuigd. “Zeker omdat Johan lichamelijk vroeg matuur was. Hij was sterker, groter en krachtiger dan zijn leeftijdsgenoten – daardoor kon hij vaak uitblinken. Dan moet je voorzichtig zijn: zal zo een speler de nodige stappen blijven maken?”

Paars-wit dacht dat hij ging blijven. “We dachten ook stomweg dat Johan bij ons zou blijven. Hij had een goed seizoen gehad, was gelukkig bij ons, maar er was ook nog groeimarge. De club heeft geen fouten gemaakt. Opeens was daar PSV. En Johan was ongeduldig. Het was zijn keuze om te vertrekken.”