Voor Ajax is dit de aller aller slechtste periode in de geschiedenis

Jansen over Ajax: "DNA is volledig weg. Niets meer van over, helemaal kapot"

6 september 2023 om 13:46

Ajax begeeft zich in zwaar weer, de Nederlandse topclub ligt flink onder vuur. Zaakwaarnemer Rob Jansen heeft verwoestend uitgehaald naar Ajax en met name technisch directeur Sven Mislintat. Het is niet de eerste keer dat de belangenbehartiger van onder andere John Heitinga en Edwin van der Sar dat doet. Dit keer haalt hij echter de gehele club door de mangel.

"Voor Ajax is dit de aller aller slechtste periode in de geschiedenis van de voetbalclub, by far", vertelt Jansen in de podcast KieftJansenEgmondGijp. "Alles wat Johan Cruijff en Ajacieden van die club hebben opgebouwd, dat DNA is volledig weg. Niets meer van over, helemaal kapot."

Ook de aankopen van Mislintat vindt Jansen van een bijzonder laag niveau. "De academie kan je sluiten voorlopig, want Mislintat heeft zoveel jonge spelers gekocht dat je geen jeugd meer nodig hebt. Oude spelers heeft hij een contract van vijf jaar gegeven dus die zijn onverkoopbaar. Niemand kent die spelers. Het is totaal wanbeleid."

Jansen gaat verder met de toezichthouders die de transferzomer van Mislintat hebben toegestaan. "Hoe kun je als club een nieuwe raad van commissarissen hebben, die dit dus toestaat. Dan stel je een Duitser aan die een totale nobody is in de voetbalwereld. Die is aangesteld door Maurits Hendriks. Voetbalachtergrond nul, Ajax-DNA nul, de club is weer terug bij af."

Oplossing
Bij een vraag van tafelgenoot Wim Kieft over Klaas-Jan Huntelaar, zie Jansen de oplossing. "Als ze voor Mislintat hadden gezegd, we gaan het intern oplossen. Huntelaar gaan we dan opleiden en die krijgt tijd. Heitinga blijft gewoon zitten waar hij zat, want hij is Ajax. Als ze niet over die drie wedstrijdjes gezeurd hadden, dan had de club deze ellende nooit gehad."