Union kreeg al zes strafschoppen en is feilloos

Union kreeg al zes strafschoppen en is feilloos, enkel KV Mechelen miste al

4 september 2023 om 13:31
Laatste update: 4 september 2023 om 13:31

Union Saint-Gilloise heeft Royal Antwerp FC onder de knoet kunnen houden: 2-2. Scoren vanuit het veldspel lukte niet, maar de thuisploeg kreeg de hulp van twee strafschoppen. Dat is niet voor het eerst het geval. Integendeel, met nu al zes (!) elfmeters is Union de onvervalste penaltykoning uit de Jupiler Pro League, snorde VoetbalPrimeur.be op.

Union opende de score tegen Antwerp dankzij een strafschoptreffer van Dennis Eckert Ayensa. Nadien ging The Great Old erop en erover, maar in het slot mochten de Brusselaars opnieuw aanleggen vanop de stip. Ditmaal kweet invaller Gustaf Nilsson zich voortreffelijk van die taak. Geen toeval, want Union prijkt tot op heden met een perfect rapport vanop elf meter.

Het gaat niet om enkel die twee strafschoppen tegen Antwerp, wel integendeel. In totaal kregen de manschappen van Alexander Blessin er dit seizoen al zes. Opvallend: dat gebeurde ook zes keer in het Dudenpark. Op de openingsspeeldag mocht Cameron Puertas de stadsderby met RSC Anderlecht in een beslissende plooi leggen. Tegen Oud-Heverlee Leuven was het pas echt prijs. In de 5-1-zege bestonden de laatste drie treffers telkens uit strafschoppen. Eckert Ayensa vuurde twee keer raak, ook Nilsson pikte zijn graantje mee.

Nog maar één misser
Met zes penalty's zit Union momenteel aan een gemiddelde van meer dan één per wedstrijd. De ploeg kwam immers nog maar vijf keer in actie, omdat het duel tegen RWDM werd uitgesteld. Met dat aantal staat Union ruim bovenaan het strafschoppenklassement in de JPL. Op ruime afstand staan Club Brugge, KVC Westerlo en OH Leuven. Zij kregen elk twee strafschoppen toegewezen. 

Tot nu toe mochten slechts drie clubs nog geen enkele keer de bal op de stip leggen: Royal Antwerp FC, KV Kortrijk en Standard Luik. Wat daarbovenop nóg straf is, is dat er na zes speeldagen nog maar één penalty de mist in ging. Rob Schoofs heeft die twijfelachtige eer voor KV Mechelen tegen KAA Gent. Alle overige twintig beurten verliepen vlekkeloos.