Union pakt na twee strafschoppen verdiend punt tegen Antwerp

3 september 2023 om 17:50

Union SG had in eigen huis twee strafschoppen nodig, maar is erin geslaagd om een punt te pakken tegen Royal Antwerp FC. Het werd 2-2 in het duel tussen de Brusselaars en de landskampioen.

Na de Europese kwalificaties van beide teams kregen we twee teams vol vertrouwen tegenover elkaar. Kampioen Royal Antwerp FC kreeg echter de zware klus om op bezoek bij Union punten te sprokkelen. Dat het moeilijk ging worden, werd al na enkele minuten duidelijk. Union kreeg al vroeg een strafschop na geklungel achterin bij The Great Old, wat door spits Eckert Ayensa ook snel werd omgezet in de 1-0 voorsprong.

Antwerp had het moeilijk zich echt in de wedstrijd te knokken, al kreeg het wel steeds meer balbezit. Uiteindelijk ook met een doelpunt tot gevolg. Na een knappe aanval kwam de bal tot bij Vines, die vanop een verre afstand de bal bijzonder knap voorbij Anthony Moris wist te leggen.

Diezelfde Vines viel even later geblesseerd uit en zag vanaf de zijlijn hoe Union het tempo opvoerde én tot enkele goede kansen kwam. Antwerp kreeg die niet, maar wist wél te scoren. In het slot van die eerste helft zorgde Jurgen Ekkelenkamp voor de 1-2 ruststand.

Union begon als een speer aan die tweede helft en verdiende eigenlijk een tweede doelpunt te scoren. Antwerp kwam ook goed weg nadat Coulibaly ontsnapte aan een meer dan verdiende tweede gele kaart na een tackle op Puertas. Jan Boterberg zag er om onbegrijpelijke redenen echter geen gele kaart in.

Ondanks de druk naar voren en de vele kansen, stond het op het uur echter nog steeds 1-2 voor Antwerp. Blessin besloot om in te grijpen met de inbreng van Amoura, Nilsson en Castro-Montes. Dat hielp niet. Antwerp werd plots de betere ploeg en wist Moris enkele keren te bereiken. Zonder succes.

Een overwinning leek in de maak voor Antwerp, maar daar kwam in het slot nog verandering in. Na een licht gefloten penalty van Boterberg kreeg Union een unieke kans om weer op gelijke hoogte te komen. Dat gebeurde ook via Nilsson, die de 2-2 eindstand op het scorebord kon zetten.