De poule van Union: droomaffiche met Liverpool, 2 ploegen om voor op te letten

1 september 2023 om 22:54
Laatste update: 1 september 2023 om 22:54

Union SG mag zich opmaken voor een nieuw seizoen in de Europa League en zal het daarin opnemen tegen Liverpool, LASK. Maar wie zijn die ploegen en voor welke spelers moet Union zeker oppassen? VoetbalPrimeur.be zet het voor u alvast op een rijtje.

De grote naam
Liverpool FC moeten we u ongetwijfeld niet voorstellen. De Engelse grootmacht speelt dit seizoen echter verrassend niet in de Champions League, maar is na een moeilijk jaar nu actief in de Europa League. Het is ook de absolute topfavoriet om die competitie te winnen en wordt dan ook een enorme kluif voor Union.

Met Virgil Van Dijk, Alisson en Trent Alexander-Arnold heeft Liverpool nog heel wat grote namen in de selectie zitten, al zag het deze zomer wel Fabinho, Roberto Firmino en oudgediende Jordan Henderson vertrekken. Daarnaast lijkt Mo Salah bij het moment van schrijven ook nog richting Saudi-Arabië te verhuizen.

Liverpool heeft zich echter ook getoond op de transfermarkt en trok Dominik Szoboszlai, Alexis Mac Allisteren Wataru Endo (ex-STVV) aan. Drie namen die het Union in de Europa League ongetwijfeld moeilijk zullen maken.

De oude bekende
Met LASK Linz staat er nog een oude bekende van Club Brugge en Royal Antwerp FC op het programma. Tweemaal liep het fout af voor de Oostenrijkers en ook tegen Union is het niet meteen favoriet om punten te pakken.

Voorlopig kent LASK ook een moeilijk seizoensbegin, met slechts een vijfde plek in de stand. Daar kan het vertrek van smaakmaker Keito Nakamura richting Stade Reims iets mee te maken hebben. Toch mogen de Oostenrijkers absoluut niet afgeschreven worden.

Met Marin Ljubicic en Moses Usor heeft het ook twee jonge 21-jarige talenten in de rangen rondlopen. Daarnaast loopt er met Robert Zulj, broer van ex-Anderlechtspeler Peter Zulj, nog een speler rond die in topvorm verkeert en zich in het verleden ook al kon tonen in Duitsland bij onder meer VfL Bochum en Union Berlin. Namen waar Union voor moet uitkijken.

Toch lijkt de ploeg een haalbare kaart voor Union. In eigen land heeft het het moeilijk en ook in de kwalificatieronde van de Europa League raakte LASK maar nipt voorbij het Bosnische Zrinjski Mostar. In eigen huis won het met 2-1, terwijl het in Bosnië nog bibberen en beven was met een 1-1 gelijkspel tot gevolg. LASK lijkt daarmee te moeten vrezen voor de laatste plek in deze groep.

De ploeg om voor op te letten
Verder is er ook nog Toulouse, misschien wel de moeilijkste ploeg die Union kon loten uit pot 4. De Franse bekerwinnaar nam deze zomer nog afscheid van Brecht Dejaegere, Maxime Dupé (RSC Anderlecht) en smaakmakers Fares Chaïbi en Branco van en Boomen, maar investeerde ook met de komst van Ibrahim Cissoko en Niklas Schmidt.

Verder slaagde de Franse ploeg erin om Thijs Dallinga en Zakaria Aboukhlal in huis te halen, die het elke Belgische ploeg moeilijk kunnen maken. Dallinga heeft de weg naar doel dit seizoen nog niet gevonden, maar wist vorig seizoen wel achttien keer te scoren voor Toulouse, terwijl ook Aboukhlal de weg naar doel vijftien keer wist te vinden. Zij zullen tegen Union het verschil kunnen maken.

Het wordt alvast een zware klus voor Union, dat zeker geen makkelijke tegenstanders wist te loten. Liverpool is de gedoodverfde nummer één in deze groep, maar Union bewees vorig seizoen tegen onder meer Union Berlin en Braga dat het wel voor een verrassing kan zorgen. Eindigt het niet in de top twee, dan is er nog altijd het vangnet van de Conference League voor Union.