Union wint ook bij Lugano en plaatst zich voor de Europa League

31 augustus 2023 om 22:24

Union heeft zich donderdag geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Nadat het de heenmatch tegen Lugano al met 2-0 had gewonnen, haalden de Brusselaars het nu met 0-1 in Zwitserland.

Met een mooie marge kon Union aan de Europese return beginnen. Voor Lugano was het donderdag niet meteen een 'thuismatch'. Het duel ging immers door in Genève in het stadion van Servette. Daardoor speelden Lugano en Union voor vrijwel lege tribunes.

Na amper zes minuten kreeg Union het stadion nog wat stiller. Na een knappe opbouw kwam Eckert alleen voor de doelman. De Duitser twijfelde niet en schoot Union op een vroege 0-1 voorsprong. De spanning verdween eigenlijk zo meteen uit de match, maar dat vond Union zeker niet erg.

De Zwitsers kregen in de eerste helft weinig klaar. Pas na meer dan 20 minuten waren ze een beetje dreigend, maar de 0-2 was dichterbij dan de gelijkmaker. Zo trof bijvoorbeeld Eckert de paal en Terho schoot op de doelman van de thuisploeg.

In de tweede helft kwam Lugano beter voor de dag. Celar schoot namens de thuisploeg over en ook Moris moest zich onderscheiden. Na tien minuten van beterschap zakte Lugano weer in. Union hield simpel vast en trok de 0-1 zege simpel over de eindstreep.

Loting groepsfase op vrijdag
Vrijdag kent Union zijn tegenstanders in de groepsfase van de Europa League. De loting begint om 13u00 en is LIVE te volgen bij VoetbalPrimeur.be.