Antwerp moet niet naar Oekraïne, tegen Shakhtar Donetsk in Hamburg

Antwerp moet niet naar Oekraïne, tegen Shakhtar Donetsk in Duitsland

31 augustus 2023 om 19:24

Royal Antwerp FC kent sinds donderdag zijn tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. Het speelt tegen Barcelona, Porto en Shakhtar Donetsk. Ondanks dat dat er geen Duitse tegenstander uit de bus kwam, zal The Great Old dra toch afzakken naar ons buurland. Dat heeft alles te maken met de oorlog in Oekraïne.

In Spanje zal Antwerp FC Barcelona treffen. In Portugal zal het - net zoals Club Brugge vorig seizoen – Porto ontmoeten. De uitmatch tegen Shakhtar Donetsk zal evenwel niet plaatsvinden in Oekraïne. Door de oorlog met Rusland is voetballen in het land wegens veiligheidsredenen geen optie.

Shakhtar Donetsk zocht naar een Europese thuishaven voor dit seizoen en vond die in Duitland en meer specifiek in Hamburg. Shakhtar Donetsk speelt zijn Champions League-matchen van het seizoen 2023 – 2024 dus in het Volksparkstadion van HSV. Het stadion van Hamburg biedt plaats aan 57.274 fans.

Vorig seizoen moest Shakhtar Donetsk vanwege de oorlog ook al uitwijken naar een ander stadion. Toen speelde het in het Poolse Warschau.