'Lukaku wil fors inleveren om voor AS Roma te gaan spelen'

‘Lukaku stap dichter bij AS Roma, komende uren wordt transfer verwacht’

28 augustus 2023 om 07:46
Laatste update: 28 augustus 2023 om 07:46

De kans is groot dat Romelu Lukaku zijn loopbaan tijdelijk gaat verderzetten bij AS Roma. Om voor de Romeinen te gaan spelen zou de Rode Duivel fors willen inleveren op zijn loon, klinkt het in Italië.

Bij Chelsea heeft Lukaku nog een contract tot 2026. In Londen past hij evenwel niet meer in de plannen. Chelsea hoopte Lukaku deze zomer definitief van de hand te doen, maar dat lijkt niet te lukken. De Engelse club wil daarom nu meewerken aan een verhuurperiode aan AS Roma.

Volgens onder meer Spotrac verdient Lukaku jaarlijks bij Chelsea 19 miljoen euro. Chelsea heeft evenwel geen zin om het loon van Lukaku door te betalen als hij wordt verhuurd. Roma moet dus over de brug komen. Calciomercato meldt dat Lukaku zich kan vinden in een jaarsalaris van 8 miljoen euro, het huidige voorstel van Roma. Ook bij Inter leverde Lukaku in op zijn loon.

Zondag vliegt Lukaku naar Italië om zijn transfer af te ronden. De sterke man van AS Roma, Dan Friedkin, heeft Londen ondertussen weer verlaten. Een delegatie van de Romeinen zit voorlopig wel nog in de Engelse hoofdstad om de deal volledig rond te krijgen.

Update: Volgens journalist Nicolo Schira is Lukaku nog maar één stap verwijderd van een transfer van AS Roma. De Romeinen zijn bereid vijf miljoen euro op tafel te leggen plus bonussen. Ook wil het een salaris van 7,5 miljoen euro plus bonussen geven. De komende uren wordt een akkoord verwacht.