Chelsea boekt eerste overwinning van het seizoen tegen promovendus Luton Town

Kaminski kan Chelsea niet van eerste overwinning van het seizoen houden

25 augustus 2023 om 22:59

Chelsea heeft vrijdagavond de eerste drie punten mogen bijschrijven in het nieuwe Premier League-seizoen. The Blues gingen effectief met de kansen om tegen promovendus Luton Town en mogen Raheem Sterling bedanken.

Bij Luton Town kregen Thomas Kaminski, Issa Kaboré (ex-KV Mechelen), Marvelous Nakamba en Tahith Chong (beiden ex-Club Brugge) een basisplek, terwijl Chelsea het deed met Moises Caicedo (ex-Beerschot).Na ruim een kwartier spelen haalde Sterling de trekker over en maakte de Engelsman het eerste doelpunt in de wedstrijd. Chelsea kreeg in de eerste helft nog enkele kansen, maar wist daar niet meer een treffer uit te halen. De ploegen gingen met een tussenstand van 1-0 naar de pauze.

In het tweede bedrijf klopte Luton Town nadrukkelijk op de deur bij The Blues, maar bleef de gelijkmaker uit. Chelsea sloeg wél toe: na ruim een uur spelen kon Sterling van dichtbij zijn tweede treffer maken. Enkele minuten later gooide Nicolas Jackson het duel op slot met de 3-1, op aangeven van Sterling. In de slotfase kwam Maatsen in de ploeg voor Ben Chillwell. Door de overwinning komt Chelsea op vier punten te staan na de eerste speelronden en wordt plek acht bezet. Luton Town pakte nog geen punt en staat laatste.