Unicum op de Bosuil: Antwerp-stadion krijgt al 'Champions League-sfeertje'

20 augustus 2023 om 22:48

Royal Antwerp FC staat dinsdag voor een bijzonder belangrijke opdracht en neemt het op tegen AEK Athene. Die wedstrijd moet ook worden voorbereid en zorgt voor een unieke sfeer bij The Great Old.

Om AEK Athene te verwelkomen voor de Play-Offs van de Champions League zal Antwerp de Bosuil namelijk in een 'CL-sfeertje' moeten brengen, met enkele banners en dinsdag ook de Champions League-hymne. Voor het eerst in de geschiedenis van The Great Old.

Sinds de terugkeer op het hoogste niveau speelde Antwerp wel al enkele seizoenen Europees voetbal en in de geschiedenis maakte het ook enkele glansrijke seizoenen mee, waaronder de finale van Europacup II in 1992/1993. De Champions League zat er echter nooit in.

De eerste keer CL
Antwerp speelde sinds het ontstaan van de Champions League namelijk nooit het Kampioenenbal en wist ook slechts één keer in de geschiedenis van de club deel te nemen aan Europacup I, de voorganger van de Champions League. In het seizoen 1957/1958 speelde het de achtste finale tegen Real Madrid, maar ging het over twee wedstrijden heen met 1-8 onderuit.

Nu kan het zich, bij winst tegen AEK Athene, wel verzekeren van minstens zes extra wedstrijden Champions League. Gebeurt dat niet, dan zal het de groepsfase van de Europa League worden voor The Great Old.