'Neymar plant terugkeer naar Europa met het oog op WK 2026'

16 augustus 2023 om 09:44
Laatste update: 16 augustus 2023 om 09:41

Opmerkelijk nieuws uit Brazilië: Neymar had geen andere keuze dan Al Hilal. De 31-jarige Braziliaan, die door Paris Saint-Germain naar de uitgang werd geduwd, was hij liefst in Europa gebleven, meldt O Globo.

Neymar werd dinsdag gepresenteerd door Al Hilal, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend. Eerder sijpelde al door dat de spelmaker zijn zinnen had gezet op een rentree bij FC Barcelona, maar de transfer blijkt nog gevoeliger te liggen. Het Braziliaanse medium schetst dat Neymar geen één aanbieding van een Europese club heeft ontvangen. Er zou maar 'één oplossing' zijn. Zijn keuze voor Al Hilal is daarom vooral uit nood, omdat er bij PSG geen toekomst meer was.

De aanvaller heeft bewust voor een kortstondig contract in Saudi-Arabië gekozen, klinkt het. Neymar wil koste wat kost in 2025 terugkeren in Europa, om zich optimaal voor te bereiden op het WK 2026. Hoewel Neymar in sportief opzicht niet achter zijn stap zou staan, gaat hij er financieel flink op vooruit. Hij gaat zo'n 200 miljoen euro per jaar verdienen, evenveel als Cristiano Ronaldo. Zijn inkomsten komen voort uit salaris, commerciële deals en riante bonussen.

Op de officiële kanalen van Al Hilal schetst Neymar dat de stap naar Saudi-Arabië de juiste is. "Het is een gigantische club, de beste van Azië. Dat geeft mij het gevoel dat dit de juiste beslissing is. Al-Hilal is de juiste club op het juiste moment", zegt hij. "Ik wil nieuwe geschiedenis schrijven en de Saudi Professional League heeft een geweldige energie."