Neymar zijn privileges evenaren die van Ronaldo

''Neymar met gigantische privileges: privévliegtuig, werknemers en mediabonus'

15 augustus 2023 om 21:24

Dat Neymar veel gaat verdienen in Saudi-Arabië was bekend. Diverse media melden na de aankondiging van de transfer naar Al Hilal dat de Braziliaan meer gaat opstrijken dan aanvankelijk gemeld.

Neymar werd dinsdagavond gepresenteerd door Al Hilal. De Braziliaan tekent voor twee seizoenen en zou 160 miljoen euro gaan verdienen. De vork steekt iets anders in de steel: de 31-jarige spelmaker ontvangt volgens meerdere media 200 miljoen euro per jaar. Daarmee gaat hij ongeveer evenveel verdienen als Cristiano Ronaldo, grootverdiener in de Saudische competitie.

De inkomsten genereert Neymar uit salaris, bonussen en andere commerciële activiteiten. Foot Mercato weet dat de stap naar Al Hilal de Braziliaan geen windeieren legt. Zo krijgt hij van de club een privévliegtuig bij zijn huis, een huis inclusief werknemers, een bonus van tachtigduizend euro voor iedere overwinning van Al Hilal en het meest opmerkelijke: een bonus van 500.000 euro voor iedere keer dat Neymar Saudi-Arabië op zijn social mediakanalen promoot. 

Neymar liet Paris Saint-Germain na zes seizoenen achter zich. De Champions League winnen was het grote doel in Parijs, maar dat werd niet behaald. Wel won Neymar vijf Franse landstitels en driemaal de beker.