De overgebleven paden voor Lukaku

De overgebleven paden voor Lukaku: Saoedisch monsterloon of in voetsporen van Kane

18 augustus 2023 om 10:51
Laatste update: 18 augustus 2023 om 10:51

Met nog een dikke twee weken aan zomermercato op de klok zit Romelu Lukaku nog steeds in de wachtkamer. Nadat hij zich de woede op de hals haalde van Internazionale, trok zijn geliefkoosde bestemming de stekker uit de onderhandelingen. Ook met Juventus lijkt er intussen een te grote kink in de kabel te zitten. Welke paden vallen er nog te bewandelen? VoetbalPrimeur.be zet de overgebleven opties op een rijtje. 

Bij Chelsea FC blijven
Ergens is het vreemd hoe een verlengd verblijf op Stamford Bridge al vanaf minuut één uitgesloten lijkt voor Big Rom. Nochtans zou de mayonaise met nieuwe hoofdcoach Mauricio Pochettino wel eens kunnen pakken. De Argentijn staat bekend om zijn menselijke aanpak en beschermt zijn spelers steevast. In het verleden liet hij zich ook al bewonderend uit over Lukaku. Daarentegen lijkt een huwelijk tussen de Rode Duivel en Chelsea, nochtans al enkele keren hernieuwd, simpelweg vervloekt. Al weet je maar nooit, in het voetbalwereldje kan het bizar lopen ... Gewoon ter info: tot op heden beschikken The Blues niet over een volwaardige diepe spits en bovendien viel topaankoop Christopher Nkunku in de voorbereiding al voor lange tijd uit.

Juventus
Zelfs Max Allegri sloot de deur onlangs bijna volledig voor de komst van Lukaku. Na het fiasco met Inter bleek Juve plots de grootste gegadigde. Om een heleboel redenen viel dat opvallend te noemen, hoofdzakelijk omdat speler en club de voorbije jaren enkele keren met elkaar in conflict kwamen. Niettemin zette het Turijnse bestuur door, totdat de eigen aanhang zich begon te roeren. Wat startte als een kleinschalige protestactie mondde uit in een veldbestorming en spreekkoren. De boodschap van de zwart-witte fans is kristalhelder: Lukaku is niet welkom in Turijn. Het bewind van Juventus heeft dat inmiddels ook begrepen.

Al-Hilal
In navolging van een waslijst aan sterren staat ook voor Lukaku de poort naar Saoedi-Arabië wagenwijd open. Tot op heden was de Belgische recordschutter erg stellig over die interesse: een overstap naar het Midden-Oosten interesseert hem niet, zelfs niet voor de vele zakken aan oliedollars die er voor handen zijn. Het recente verleden heeft echter aangetoond dat zijn gedachtegang wel eens rare bokkensprongen kan maken ... Financieel zou het uiteraard uiterst aantrekkelijk zijn, maar voor een geëngageerd type als Lukaku lijken de Saoedische idealen niet meteen te stroken met zijn wereldbeeld. 

Tottenham
Sinds zondag is een nieuwe kandidaat in het koude bad gesprongen, althans volgens het geruchtencircuit. Eigenlijk is het niet meer dan logisch dat The Spurs hun dobber hebben uitgeworpen richting Lukaku. Na het vertrek van clublegende Harry Kane blijft de Londense aanval onthoofd achter. Aan geld is er geen gebrek, maar liefst van al investeert Daniel Levy dat in een ervaren aanvalsleider die het klappen van de zweep kent. Ondanks Lukaku's haat-liefde-verhouding met de Premier League beantwoordt zijn profiel wel aan die definitie. Of Tottenham stadsrivaal Chelsea zou kunnen overtuigen, is dan weer een ander verhaal.

Andere topclubs?
Voor het overige is het vrij windstil rond Lukaku. Zo gek veel topploegen zijn immers niet meer op zoek naar een spits. In de Premier League zijn alle plekjes gevuld, terwijl Bayern dus net Kane in huis heeft gehaald. Bij Paris Saint-Germain loopt voorin ook al voldoende kwaliteit rond. In Italië lijkt zijn naam dan weer te zeer verguisd. Blijft nog over: La Liga. Daar zit FC Barcelona op zwart zaad en heeft Atlético Madrid haar eieren al in het mandje van Alvaro Morata gelegd.

Real Madrid, dan maar? Daar schuilt misschien nog wel een kansje. Na het vertrek van Karim Benzema heeft De Koninklijke geen fatsoenlijke diepe spits in de rangen. Nu Kylian Mbappé weer in de armen gesloten is bij PSG, lijkt die sensationele overstap weer een jaartje uitgesteld. Lukaku als tussenpaus zou een optie kunnen zijn, al gaat het uiteraard wel om de meest roemrijke club ter wereld. Kandidaten genoeg om de spitspositie daar in te vullen. In ieder geval sluit het net zich steeds harder om Lukaku heen, aangezien de meeste Europese (top)competities alweer begonnen zijn.

RSC Anderlecht
Afsluiten doen we met de natte droom van menig paars-witte fan, weliswaar met één van de grootste hits van Marco Borsato in het achterhoofd. Zij trekken zich op aan het feit dat Lukaku al meermaals heeft aangegeven op een dag terug te keren bij zijn eerste liefde. Of 'die dag' op zijn dertigste al is aangebroken, is natuurlijk koffiedik kijken. In principe kan Lukaku nog wel enkele jaren mee aan de Europese top. Daarnaast hoopt Chelsea nog (minstens) veertig miljoen euro te recupereren voor haar dure vogel. Om maar te zeggen: de Anderlecht-believers zullen nog even geduld moeten uitoefenen.