'Debast blijft hopen dat PSV en Anderlecht elkaar naderen'

'Debast blijft hopen op PSV, mogelijk volgende dagen toenadering met Anderlecht'

7 augustus 2023 om 23:28

Nee, RSC Anderlecht zal Zeno Debast niet verkopen, maakte Brian Riemer zich afgelopen weekend nog sterk. Toch koestert de hoofdrolspeler stiekem nog een andere hoop. Debast bidt dat PSV en zijn huidige club de komende dagen dichter naar elkaar toegroeien.

Het Eindhovens Dagblad meldt dat er in de loop van deze week nieuwe ontwikkelingen zouden moeten komen rond Debast. Vooral de entourage van de jonge mandekker rekent op een move vanuit Nederland. Dan zal PSV wel met een stevig bod moeten komen. Er wordt aangenomen dat de Eindhovenaren tussen tien en vijftien miljoen euro zullen neerleggen in Brussel. Of dat volstaat, hangt van Anderlecht af.

Paars-wit verwees eerder deze zomer al enkele aanbiedingen op Debast naar de prullenmand, al lagen die sommen wel lager. In ieder geval blijft het standpunt overeind: in principe is de club niet bereid om haar talentvolle jeugdproduct te verkopen. Debast liet zich eerder ontvallen dat hij graag naar PSV zou verkassen, maar hangt uiteraard vast aan de beslissing die Anderlecht neemt.