Club Brugge boekt een broodnodige zege, Thiago maakt het verschil

6 augustus 2023 om 20:16
Laatste update: 6 augustus 2023 om 20:23

Club Brugge heeft een zuinige zege geboekt tegen Westerlo: het werd 0-1. Club had heel wat doelkansen, maar uiteindelijk kon enkel Thiago scoren. 

Club wilde duidelijk de wanprestatie tegen Aarhus GF uitwissen en trok meteen naar voor. Na twee minuten kon Thiago niet scoren met een knap hakje. Vanaken kon Bolat twee keer testen, maar raakte niet aan een doelpunt. Uiteindelijk was het toch Thiago die het verschil maakte. Hij werkte een mooie assist van Vanaken af. Skov Olsen liet even later dé kans op 0-2 nog liggen. 

Na de pauze wilde Club de stress van zich afspelen, maar afwerking bleef een pijnpunt. Thiago besloot van wel heel dichtbij op Bolat en de doelman bleek ook te sterk voor achtereenvolgens Vanaken en Vetlesen. In het slotkwartier maakte Westerlo het nog heel spannend. Zo pakte Vaesen uit met een schitterende vrijschop, die werd gered door Mignolet. Club moest de match met knikkende knieën uitspelen, maar schrijft wel drie punten bij op de rekening.

Door die zege begint Club met 4 op 6 aan deze competitie, terwijl Westerlo het met 1 op 6 moet stellen. Komende zondag gaat Club op bezoek bij Eupen, maar eerst wacht de Europese clash met KA Akureyri.