Kohfeldt na Genk – Eupen, knappe prestatie Eupen

Kohfeldt na Genk – Eupen: "Denk niet dat we die punten niet verdienden"

5 augustus 2023 om 19:08

Florian Kohfeldt, de hoofdtrainer van KAS Eupen, is zeer te spreken over de winstpartij tegen KRC Genk. Eupen wist uit bij Genk met 0-1 te winnen, een zeer opvallende prestatie. Dit maakt voor Genk de rampweek compleet, nadat de ploeg van hoofdtrainer Wouter Vrancken in de Champions League voorronde verloor in het tweeluik van Servette.

Kohfeldt vertelt dat Eupen met de juiste mentaliteit voor de dag kwam. "Mijn team toonde vandaag een geweldige mentaliteit, we verdedigden heel goed. Natuurlijk had Genk kansen, maar uiteindelijk denk ik niet dat we die punten niet verdienden”, citeert Sporza Kohfeldt.

Kohfeldt meent verder dat Eupen dapperder mocht zijn in balbezit, maar dat dit nog niet helemaal lukte. “Ik denk niet dat we ons moeten excuseren dat we op deze manier speelden. We deden het heel goed en ik ben heel trots op mijn team vandaag", besluit de Duitse oefenmeester.

Door de overwinning van Eupen op Genk heeft de ploeg nu na twee matches in de Jupiler Pro League al vier punten bij elkaar gespeeld. Dat is een zeer degelijke start van het nieuwe seizoen en dat terwijl ook nieuwkomers Kevin Möhwald en Bartosz Bialek nog moeten herstellen van hun blessure.