Eupen verrast KRC Genk en pakt eerste overwinning ooit op bezoek in Limburg

5 augustus 2023 om 17:48

Het is KAS Eupen dan toch gelukt om op verplaatsing naar KRC Genk een driepunter te pakken. De Panda's hebben voor het eerst ooit gewonnen in Limburg. Een vroeg doelpunt van Regan Charles-Cook was genoeg voor die eerste overwinning: 0-1.

Na de nederlaag tegen Servette had Genk nog wat recht te zetten, maar kwam het niet al te best voor de dag tegen Eupen. We waren pas enkele minuten ver of Charles-Cook wist Vandevoordt al te verslaan met een knappe kopbal. Eén kans, 0-1.

Genk ging daarna wel vol op zoek naar die gelijkmaker en kwam er via onder andere El Khannouss wel dichtbij, maar zijn poging spatte uiteen op de deklat en zorgde – tot groot jolijt van Eupen – niet voor een doelpunt.

Voor de bezoekers was het een hele eerste helft overleven, speculeren op de counter en (flink wat) tijd rekken. Met succes ook. Genk kwam amper nog tot bij Nurudeen en niet tot scoren voor rust.

Een tweede helft een nieuwe kans voor Genk om die achterstand recht te zetten. Het waren echter niet de Limburgers, maar wel de bezoekers uit Eupen die aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg waren. Pas na tien minuten voetballen kreeg Genk dan toch een bal tussen de palen, al bleek dat verre van genoeg om Nurudeen ook te verslaan.

Wouter Vrancken greep na een uur voetballen uiteindelijk ook in en bracht Daniel Munoz, Joseph Paintsil én Tolu Arokodare op het veld. Voor verbetering zorgde dat niet en voor kansen al zeker niet. Het ging van kwaad naar erger, waardoor een gelijkmaker er toch niet in leek te zitten.

Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk ook niet. Op één kans voor Arokodare na bleef de grote dreiging uit en kon Eupen stand houden. Het bleef 0-1, de eerste overwinning ooit voor Eupen op bezoek bij Genk.