Hoofdtrainer ManUnited over Højlund

Hoofdtrainer ManUnited over Højlund: 'Dit hadden we nodig, team wachtte op hem'

5 augustus 2023 om 19:16

Erik ten Hag, de hoofdtrainer van Manchester United, is in zijn nopjes met de komst van Rasmus Højlund. De Nederlandse manager denkt dat de Deense spits veel kan toevoegen. 

De Deense spits komt voor zo'n zeventig miljoen euro over van Atalanta Bergamo. "Hij is een echte spits", reageert Ten Hag na het oefenduel met RC Lens (3-1). "Heel direct naar de goal, goed in het drukzetten en fysiek sterk. Met het oog op de balans in de selectie hadden we dat nodig." De hoofdtrainer hoopt zijn gewenste doelpuntenmaker nu in huis te hebben. "Dat is alles waar hij aan denkt: hij wil scoren."

"Ik denk dat hij ontzettend veel potentieel heeft", vervolgt Ten Hag over de twintigjarige Højlund. "Het is nu aan hem om het beste eruit te halen. Daar zullen we hem bij steunen." Een echte spits is hoe dan ook zeer welkom bij United. "Het team was aan het wachten op een type zoals hij. De spelers zullen hem helpen, maar uiteindelijk moet Rasmus het zelf laten zien. Zo'n karakter hadden we nodig. Hij is hongerig en vastberaden om goals te maken en prijzen te winnen."

Højlund liet zich ook al positief uit over Ten Hag. "Toen ik eenmaal met de manager had gesproken, wist ik dat deze omgeving perfect zou zijn voor mijn ontwikkeling. Ik geniet van de kans om samen te werken met één van de beste coaches ter wereld. Onder zijn leiding en met zijn steun weet ik dat ik samen met mijn nieuwe teamgenoten bij deze bijzondere club tot grote dingen in staat ben."