Keuze Stengs verklaard: "Feyenoord voetballend verder"

Keuze Stengs verklaard: "Feyenoord voetballend verder en fantastisch stadion"

29 juli 2023 om 11:27

Na een erg succesvol seizoen op huurbasis bij Royal Antwerp FC leek Calvin Stengs opnieuw op weg naar de Bosuil, maar Feyenoord kaapte de overeenkomst. De Nederlander kreeg advies van ... zijn schoonvader, Frank de Boer. Die 'promootte' hem bij Feyenoord. De oud-international van Nederland adviseerde de 24-jarige spelmaker om voor de Rotterdammers te kiezen.

Royal Antwerp FC wilde Stengs dus graag inlijven, maar de landskampioen werd teleurgesteld. Stengs koos voor Feyenoord. "Marc Overmars zou zeggen: ik heb 'm weer op de kaart gezet", grapt De Boer in het Algemeen Dagblad over zijn voormalig teamgenoot. "Ik snap hun teleurstelling, maar ik zei tegen Calvin: die drol moet je maar even doorslikken."

De Boer vindt namelijk dat Stengs bij Feyenoord beter op zijn plek is. "Marc en Mark (Van Bommel, red.) hebben het fantastisch gedaan, maar Feyenoord is voetballend verder, heeft een fantastisch stadion en publiek. En het belangrijkste: Calvin past bij de filosofie van trainer Arne Slot, want hij heeft spelers om zich heen nodig die loopacties maken. Daarom heb ik hem bij Feyenoord gepromoot."

Bij Antwerp voetbalde Stengs vorig seizoen op huurbasis van OGC Nice. Hoewel zijn statistieken niet overweldigend waren, bracht de linkspoot met zijn sublieme techniek toch een meerwaarde aan het elftal. The Great Old wilde hem nu graag definitief overnemen, maar Feyenoord bood financieel net wat meer.