Duranville scoort eerste Dortmund-goal en blesseert zich

Duranville maakt eerste (officieuze) goal voor Dortmund, maar valt vlak erna uit

28 juli 2023 om 11:17

Borussia Dortmund heeft een oefenpartij tegen San Diego Loyal met duidelijke 0-6-cijfers gewonnen. Het bleek een avond met twee gezichten te worden voor Julien Duranville. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht mocht voor het eerst juichen voor zijn nieuwe werkgever, maar viel ook al snel uit met een letsel.

Het begin van de vriendschappelijke pot stond volledig in het teken van Duranville. Na dik een minuut trof de flankaanvaller al raak. Een voorzet geraakte niet weg uit het strafschopgebied van San Diego, waarna Duranville met een botsend schot raak trof. Het betekende in één klap het allereerste doelpunt voor in BVB-loondienst, zij het dan in een officieus duel. Pas op de slotspeeldag van afgelopen seizoen had Duranville zijn debuut mogen vieren.

Een puike start, zo leek het, maar een tiental minuten later verdween de lach alsnog van zijn gezicht. Duranville wandelde plots naar de kant en gaf aan last te hebben van zijn hamstring. Daarop werd hij onmiddellijk gewisseld. Ook sinds zijn transfer van Anderlecht in de voorbije wintermercato was onze zeventienjarige landgenoot lang op de sukkel met spierletsels.

Overigens viel er nog een Belgisch doelpunt te noteren, want ook Thomas Meunier wist het net te vinden in de 6-0-overwinning van Dortmund. Iets voorbij het uur kon de Rode Duivel vrij eenvoudig de vierde treffer binnenduwen. Of hij nog een verdere toekomst heeft bij Dortmund, valt af te wachten. Club Brugge wordt genoemd als volgende bestemming.