"Ik moet niemand in de kleedkamer zeggen dat het 6-0 voor Union is"

27 juli 2023 om 20:00

Brian Riemer krijgt vrijdag meteen een lastige opdracht bij Anderlecht, dat de Brusselse derby tegen Union speelt. Union won de laatste zes confrontaties, maar Riemer is overtuigd dat het nu anders loopt. 

"Geloof me: we zijn klaar voor de competitiestart", benadrukt Riemer bij Het Nieuwsblad. "Al weet iedereen bij ons ook dat we direct voor een zware opdracht staan. Ik moet niemand in de kleedkamer zeggen dat het 6-0 voor Union is. Zij kenden afgelopen jaar een geweldig seizoen en deden tot de laatste minuten mee voor de titel. De jongste tijd stonden zij als ploeg boven ons, maar bij Anderlecht is er ook een nieuw hoofdstuk begonnen."

Riemer weet niet echt wat hij kan verwachten van Union. "Ik kijk op dit moment alleen naar onszelf, want het is moeilijk om in te schatten hoe Union ervoor staat. Zij verloren veel sterkhouders en het is nog niet te zeggen of ze dat in het tussenseizoen hebben opgevangen. Al zit iedereen een beetje in hetzelfde schuitje. Ook bij Anderlecht waren er veel wissels."

Anderlecht moet sowieso beter doen dan afgelopen seizoen. Toen boekte het een teleurstellende elfde plaats in de Jupiler Pro League