Anderlecht-fans nemen het op voor Sadiki, die voor rat en slang wordt verweten

27 juli 2023 om 17:49

Noah Sadiki is niet langer meer een speler van RSC Anderlecht. Het product van Neerpede zet zijn loopbaan verder bij Royale Union Saint Gilloise. Een deel van de Anderlecht-fans haalden op sociale media uit naar Sadiki vanwege zijn overgang naar de buren, maar zij kregen snel tegenwind.

Toen hij zes jaar was, sloot Sadiki zich aan bij Anderlecht. In mei 2022 maakte hij op zeventienjarige leeftijd onder Vincent Kompany zijn debuut in de hoofdmacht van Anderlecht. Vorig seizoen Sadiki kwam in 12 competitieduels uit voor de A-ploeg van Anderlecht. In 398 speelminuten was hij goed voor 1 assist.

Nu besloot Sadiki om zijn geluk iets verder te gaan beproeven in Brussel. Op sociale media werd de flankspeler uitgemaakt voor onder meer rat, slang en aap. Ze waren onder meer te zien onder het officiële bericht van Anderlecht met de melding dat Sadiki de club verlaat voor Union.

Ondertussen kregen de haters tegenwind. Heel veel mensen vinden de verwijten aan het adres van Sadiki volledig onterecht. Fans van Anderlecht wensen Sadiki ook gewoon veel succes met zijn nieuwe club.

Vrijdag start de nieuwe competitie met een duel tussen Union en Anderlecht.