Bom lijkt te barsten bij Paris Saint-Germain: Mbappé blijft thuis

Bom lijkt te barsten bij Paris Saint-Germain: Mbappé blijft thuis

21 juli 2023 om 23:16

Kylian Mbappé gaat niet mee op tour met Paris Saint-Germain naar Zuid-Korea en Japan. De Franse aanvaller wordt buiten de selectie gehouden omdat men vermoedt dat hij een akkoord heeft met Real Madrid over een transfervrije overstap, zo meldt L'Équipe vrijdagavond. 

PSG zelf heeft op de clubsite de selectie bekendgemaakt die meegaat op trainingskamp naar Azië. Daarin ontbreekt de naam van Mbappé. Zijn broertje Ethan Mbappé staat wel op de lijst.

Mbappé heeft nog een contract tot de zomer van 2024 bij PSG. Daarbij heeft hij de optie om nog voor een extra jaar bij te tekenen, alleen gaf de 24-jarige Fransman eerder aan hier geen gebruik van te willen maken. Nu staat de Franse topclub voor een dilemma. Of PSG kan flink cashen door Mbappé deze zomer te verkopen, óf hij vertrekt volgend seizoen transfervrij. Voorzitter Nasser Al-Khelaïfi liet vorige maand al weten dat hij niet van plan is 'de beste voetballer ter wereld' gratis te laten gaan uit Parijs.

Mbappé zou volgens de Franse krant al een voorcontract hebben getekend bij Real Madrid. De komende periode zullen de betrokken partijen op zoek gaan naar een oplossing. De aanvaller heeft nog tot 31 juli de tijd om zijn contract bij PSG te verlengen. Mocht hij er dan voor kiezen om zijn handtekening niet onder een nieuw contract te zetten, wordt hij definitief verkocht.