'Dupé liever nummer één bij Anderlecht dan doublure Mignolet'

Dupé is geen Verbruggen: 'Maar moet ervaring en goed voetenspel overbrengen'

16 juli 2023 om 23:46

Officieel is het nog niet, maar meer dan waarschijnlijk wordt Maxime Dupé de nieuwe nummer één van RSC Anderlecht. De 30-jarige Fransman stond ook op het lijstje bij Club Brugge, maar een rol als doublure zag hij niet zitten. Bart Verbruggen opvolgen belooft echter ook een flinke uitdaging te worden. Dat zal Dupé met z'n eigen kwaliteiten moeten doen.

De voorbije jaren was Dupé de vaste doelman van Toulouse FC, dat in de lente van 2022 promotie naar de Ligue 1 afdwong en in de afgelopen jaargang de Coupe de France won. Onze zuiderbuur liep er echter uit zijn verbintenis en besloot om niet te verlengen. Zowel Anderlecht als Club hadden hem vervolgens in het vizier, zij het voor een andere functie, doet L'Avenir uit de doeken. Bij Club zou Dupé de stand-in moeten vormen voor Simon Mignolet. Dat vond hij geen aantrekkelijke gedachte.

Dupé wilde zelf de eerste keuze zijn en zag daarom zijn kans schoon bij Anderlecht. Hoewel voorganger Verbruggen slechts een half jaar vast onder de lat stond in het Astridpark, zijn het wel grote schoenen om te vullen. L'Avenir waarschuwt alvast dat Dupé minder wonderreddingen zal verrichten. Anderzijds steunt de (toekomstige) nieuwkomer vooral op zijn ervaring en een uitstekend voetenspel. Die kwaliteiten passen perfect binnen het vooropgestelde profiel van Jesper Fredberg, klinkt het.