Dolberg: "Ik had heel goed gevoel bij Anderlecht"

Dolberg is blij om bij Anderlecht te zitten: "Puur voetballend beste oplossing"

15 juli 2023 om 11:21

Kasper Dolberg moet de nieuwe aanvalsleider worden van RSC Anderlecht. Na wekenlange onderhandelingen wisten de Brusselaars hem los te weken bij OGC Nice, waar hij op een zijspoor zat. De Deen was zelf echter snel overtuigd van een overstap naar onze hoofdstad.

Ondanks enkele moeilijke jaren draagt Dolberg nog steeds een zekere naam en reputatie met zich mee. Dat die nu voor Anderlecht kiest, dat net haar slechtste jaargang in een eeuw tijd beleefd heeft, doet hier en daar de wenkbrauwen fronsen. "Voor mij is het in elk geval geen verrassing", weerlegt Dolberg bij Het Laatste Nieuws.

"Toen ik de eerste keer met Brian Riemer en Jesper Fredberg over Anderlecht sprak had ik er al een heel goed gevoel bij, maar op dat moment kon ik hen nog geen garanties geven", verwijst de spits naar de moeizame gesprekken met Nice. In tussentijd kwamen ook enkele andere gegadigden op de proppen, "maar ik bleef met Anderlecht in het hoofd zitten. Puur vanuit een voetbalperspectief was dit de beste oplossing voor mij."

De namen zijn gevallen: Riemer en Fredberg. Niet voor het eerst mikken de sportieve leiders van het huidige Anderlecht op hun Deense connectie. Was dat een doorslaggevende factor voor Dolberg? "Dat maakt dat de communicatie natuurlijk vlotter verloopt, maar mij ging het meer om het gevoel. Hun ideeën over voetbal, hoe ze een voetbalclub willen runnen, hoe ze de dagelijkse werking zien en hoe zij Anderlecht opnieuw op de kaart willen zetten", somt hij op.

Aangenaam verrast
Intussen vertoefde Dolberg de voorbije week op stage met zijn kersverse ploeggenoten. Die trainingsdagen in Oostenrijk hebben zijn vertrouwen enkel gesterkt. "Die eerste week op stage heeft mijn beeld bevestigd. Er wordt op hoog niveau getraind en de mentaliteit is zeer goed. Ik geniet ervan", klinkt hij opgetogen. 

Voorlopig heeft hij dan ook nog geen seconde spijt gehad van zijn beslissing. De 40-voudige Deense international heeft op financieel vlak nochtans stevig moeten inleveren. "Dat klopt inderdaad. Maar ik ben op een punt gekomen dat ik de juiste keuze moet maken in functie van mijn voetbalcarrière. Geld speelde in mijn keuze voor Anderlecht geen grote rol", rondt Dolberg af.