OFFICIEEL: Barça strikt toptalent en betaalt inclusief bonussen 60 miljoen

OFFICIEEL: Barça strikt toptalent en betaalt 60 miljoen inclusief bonussen

12 juli 2023 om 13:06

Vitor Roque is officieel speler van FC Barcelona. Het achttienjarige supertalent uit Brazilië komt over van Athletico Paranaense. Hij maakt pas in 2024 de overstap naar Catalonië.

Roque staat te boek als een van de grootste talenten uit Brazilië. Volgens diverse media betaalt Barcelona dertig miljoen euro vast, plus dertig miljoen euro aan bonussen. Roque tekent een contract tot de zomer van 2030 bij Barcelona. De enkelvoudig international van Brazilië komt pas volgend jaar, voor het seizoen 2024/2025, naar Catalonië. Het komende jaar blijft hij spelen voor Athletico Paranaense. De afkoopclausule van Roque bedraagt 500 miljoen euro.

Bij Barcelona lijkt Roque zich onder de vleugels van Robert Lewandowski verder te gaan ontwikkelen. De multi-inzetbare aanvaller kan ook op de flanken uit de voeten, waardoor het voor trainer Xavi Hernández ook een optie is hem daar te gebruiken. In het huidige seizoen in Brazilië kwam Roque tot dusver dertig keer in actie. Hij scoorde daarin vijftien keer en was zesmaal aangever.

In Catalonië is Roque de derde aanwinst van deze zomer. Eerder bewandelden Ilkay Gündogan en Iñigo Martínez al de weg naar Barcelona.