Lang verkiest PSV boven Ajax

'Lang hoopte op Ajax, maar een derde linksbuiten was geen goed idee'

7 juli 2023 om 20:12

Het werd vrijdag bekend dat Noa Lang (Club Brugge) naar alle waarschijnlijkheid de volgende aanwinst van PSV wordt. In #Kick-off, de voetbalpodcast van De Telegraaf, wordt gekeken naar de gevoelige keuze van de Nederlandse aanvaller.

Ajax-watcher Mike Verweij denkt dat PSV 'een heel goede voetballer' in huis haalt met Lang. Medio juni zou Ajax ook geïnteresseerd zijn in een terugkeer van Lang. "Hij gaf zelf al aan dat hij openstond voor een terugkeer naar de Eredivisie. Hij zal stiekem ook naar Ajax hebben gekeken, maar nog een linksbuiten naast Tadic en Bergwijn lijkt me geen goed idee."

"Er zit natuurlijk wel een geschiedenis aan die jongen", geeft Verweij toe. "Hij begon bij Feyenoord in de jeugd, daar kwam hij als enige met een Ajax-tas naar de training, een beetje provocerend. Daarna ging hij naar Ajax, we weten nog hoe Ten Hag tegen hem aan het gillen was na een akkefietje met Ajax. Er gebeurt altijd wat met die jongen. De beste voetballers zijn niet de makkelijkste jongens, maar Peter Bosz moet er wel voor zorgen dat hij in het gareel gaat lopen."