OFFICIEEL: Noa Lang verlaat Club Brugge en tekent contract bij PSV

OFFICIEEL: Noa Lang verlaat Club Brugge en tekent contract bij PSV

8 juli 2023 om 21:14

Noa Lang heeft een transfer te pakken. De Nederlandse international verlaat Club Brugge en keert terug naar de Eredivisie. Daar tekende de 24-jarige aanvaller een contract bij PSV Eindhoven. Naar verluidt is Lang een recordtransfer voor PSV.

Club Brugge zou maximaal vijftien miljoen euro ontvangen, maar eerder werd gesproken over een bedrag tussen de twaalf en dertien miljoen euro. Vorige zomer werd Lang nog in verband gebracht met een transfer voor zo’n twintig miljoen euro.

PSV betaalde in 2000 veertien miljoen euro voor Mateja Kezman, dat record wordt nu aldus gebroken door de transfer van Lang. De transfer van Lang kan opvallend genoemd worden, want de aanvaller doorliep de jeugdreeksen van Feyenoord en kwam vervolgens bij Ajax terecht.

Daar vertrok hij door een gebrek aan speelkansen en ging hij naar Club Brugge. Bij Blauw-Zwart werd de buitenspeler een succes. Meerdere keren werd AC Milan (en Lille) genoemd, maar het wordt een terugkeer naar de Eredivisie voor Lang. Bij Club Brugge had hij nog een contract tot 2025.