'Anderlecht hengelt raak, akkoord rond Patris'

'Dolberg vrijdag officieel, ook met Patris en OHL heeft Anderlecht akkoord'

6 juli 2023 om 16:09

Het heeft lang geduurd, maar de transferzomer van RSC Anderlecht lijkt nu toch in een stroomversnelling geraakt te zijn. In enkele dossiers die al lang aanslepen, is een einde in zicht. Met OH Leuven zou nu een overeenkomst gevonden zijn over een transfer van Louis Patris.

Volgens Le Soir is er witte strook opgestegen uit de onderhandelingen tussen Anderlecht en OHL. Er is sprake van een transfersom tussen de drie en vier miljoen euro. Een nieuwe rechtsachter stond hoog op het verlanglijstje van de Brusselaars, aangezien Michael Murillo behoorlijk wisselvallig presteert en bovendien waarschijnlijk vertrekt.

Met Patris heeft Anderlecht dat hiaat nu opgevuld. De jongeling brak vorig seizoen helemaal door in Leuven. Niet alleen stond hij verdedigend zijn mannetje, ook op offensief vlak was hij van grote waarde, met twee doelpunten en zes assists. Patris zou deze zaterdag al aansluiten bij de spelersgroep van Brian Riemer, die zich in Oostenrijk voorbereidt op het komende seizoen.

Daarnaast herhaalt Le Soir nogmaals dat ook in het dossier rond Kasper Dolberg stilaan groen licht verwacht wordt. Vrijdag zou de Deen zijn medische proeven ondergaan. Als die vlot verlopen, heeft Anderlecht haar nieuwe spits beet.