'Vrijdag tekent Hezze bij Anderlecht, paars-wit moet pak minder betalen'

'Vrijdag tekent Hezze bij Anderlecht, paars-wit moet pak minder betalen'

4 juli 2023 om 11:08

RSC Anderlecht is al een tijdje in de weer om Santiago Hezze naar ons land te halen. In Argentinië klinkt het nu dat paars-wit dra in zijn opzet zal slagen. De transferprijs zou ook een pak lager liggen dan eerst werd verwacht.

Fabrizio Romano is al een tijdje overtuigd dat Anderlecht Hezze in huis zal halen. Hij sprak twee weken geleden al van een done deal. Ondertussen zit de middenvelder nog altijd niet bij Anderlecht, maar zijn komst lijkt maar een kwestie van tijd. Dat liet Romano deze week weer weten. Dat verhaal komt ook door uit Argentinië. Volgens Mercado de Pases zal Hezze vrijdag in Brussel zijn om zijn transfer van CA Huracán naar Anderlecht rond te krijgen.

Aangenomen werd dat Anderlecht circa acht miljoen euro voor Hezze zou moeten betalen. In Argentinië klinkt het nu dat het om een veel lager bedrag gaat. Anderlecht zou CA Huracán 'slechts' circa vier miljoen euro moet betalen, maar paars-wit heeft dan maar 75 procent van de rechten van de speler in handen. De speler zelf zou zijn jawoord al aan Anderlecht hebben gegeven. 

In de Argentijnse Superliga bengelt Huracán momenteel onderin. Na 22 speeldagen staat het op de voorlaatste plaats. Er staan nog vijf competitieduels op het programma. De laatste is op 30/07. Het is nog de vraag of Hezze die matchen wil afwerken of zijn huidige club meteen verlaat voor Anderlecht.