Riemer (Anderlecht): "Ik blijf rustig, onze voorbereiding is pas begonnen"

25 juni 2023 om 19:16

Ook Anderlecht is al bezig aan de voorbereiding voor komend seizoen. Zaterdag won het nog met 0-5 van Oudenaarde. Coach Brian Riemer was tevreden over die partij. 

"Stap voor stap bouwen we op", laat Riemer weten bij Het Laatste Nieuws. "Progressie maken en blessures vermijden, dat is voor mij het voornaamste in deze fase van de voorbereiding. De internationals - op Zeno Debast en Amir Murillo na - worden maandag in Gent verwacht voor hun tests en sluiten dinsdag aan bij de groep. De voorbije weken waren interessant voor mij omdat ik veel jonge gasten aan het werk heb kunnen zien. Ze konden zich bewijzen."

Riemer beseft wel dat er versterking nodig is. "Ik blijf rustig, onze voorbereiding is pas begonnen. De spelers die we op het oog hebben, jongens met leiderscapaciteiten, worden ook specifiek gerekruteerd voor onze manier van spelen. Dat betekent dat hun aanpassingsperiode aanzienlijk korter zal zijn. Ik focus mij op de jongens die er zijn, maar ik verzeker je dat we vanaf de openingswedstrijd competitief zullen zijn."

Die openingswedstrijd wordt al een hele klus. Anderlecht speelt op de eerste speeldag tegen stadsgenoot Union.