Kompany: “Geef hem chaos en enkel Messi is beter”

Kompany over Hazard en De Bruyne: “Geef hem chaos en enkel Messi is beter”

24 juni 2023 om 11:58

Vincent Kompany deed het schitterend in zijn eerste seizoen als coach in Engeland. De voormalige Anderlecht-man werd uitgenodigd om een praatje te slaan met Gary Neville. In een interview met Neville was Kompany er snel bij om twee landgenoten te prijzen. 

Kevin De Bruyne en Eden Hazard, het zijn ook voor Kompany twee voorbeelden. Over een paar weken nemen Kompany en Burnley het op tegen Manchester City, de regerend Engels en Europees kampioen. Tijdens deze ontmoetingen met zijn voormalige mentor Pep Guardiola zal Kompany een oplossing moeten vinden om De Bruyne af te stoppen. 

Kompany was te gast bij Neville in The Overlap. Daarin werd de voormalige Anderlecht-coach gevraagd naar het genie van zowel De Bruyne als Hazard. Twee spelers die de Premier League op z’n kop gezet hebben. De voormalige aanvoerder van de Rode Duivels was lovend over zijn landgenoten.

"Als je Kevin De Bruyne een systeem geeft zoals hij dat heeft met Pep, dan is hij de beste speler ter wereld”, aldus Kompany. “Maar als je Eden Hazard chaos geeft, is niemand beter dan hij, behalve Messi." Een analyse die misschien verklaart waarom de twee Belgische sterren maar al te zelden samen hebben geschitterd in het shirt van de Duivels.