Gillet bijt van zich af na vertrek bij Anderlecht: "Frustrerend om zo te werken"

23 juni 2023 om 11:00

Guillaume Gillet werd afgelopen zomer aangetrokken door RSC Anderlecht, maar moet na één seizoen waarvan een half jaar beloftencoach alweer vertrekken. Geen makkelijk begin van zijn trainerscarrière.

Door de vele veranderingen bij Anderlecht werd Gillet bij de RSCA Futures voor de leeuwen gegooid. Echt makkelijk werken was het ook niet voor hem. “Hoewel je verantwoordelijkheden hebt en wordt afgerekend op resultaten, word je vaak gedwongen om spelers te laten starten die je doordeweeks niet eens op training hebt gezien. Of om ze op een positie te laten spelen die je is opgelegd", blikt hij terug bij La Capitale.

Voor Gillet was het dan ook bijzonder frustrerend om onder die omstandigheden te werken. "Op de lange termijn is het ondraaglijk voor een coach. Een jongere die de hele week hard heeft getraind vertellen dat hij zijn plaats in het weekend moet afstaan aan een speler die uit het A-team komt is verschrikkelijk in termen van groepsmanagement."

Toch heeft dat Gillet niet afgeschrikt om trainer te blijven. Hij gaat nu op zoek nar een nieuwe uitdaging. "Ik sta open voor alle aanbiedingen. Ik zal naar mijn hart luisteren. Eén ding is zeker, ik wil blijven coachen", aldus Gillet.