'Anderlecht trekt stekker uit Hezze-deal'

UPDATE: 'Argentijnse middenvelder Hezze toch op weg naar Anderlecht'

4 juli 2023 om 08:20
Laatste update: 4 juli 2023 om 08:20

Het leek in kannen en kruiken te zullen komen, maar uiteindelijk ziet het er tóch naar uit dat er geen huwelijk komt tussen RSC Anderlecht en Santiago Hezze. Er werd ei zo na een akkoord gevonden, maar aan de persoonlijke eisen van de Argentijn wilde het Brusselse bestuur niet meewerken.

Volgens transferexpert Fabrizio Romano is een overstap dan ook definitief van de baan. Anderlecht had een eigen deadline opgelegd tot en met deze donderdag. Met Huracán, de huidige werkgever van Hezze, was naar verluidt wel een overeenkomst gevonden, maar op persoonlijk vlak bleek er geen volledige deal mogelijk. Eerder waren er nog berichten als zou de middenvelder afgelopen weekend in Brussel zijn medische proeven afleggen, maar dat bleek ook niet waar.

Anderlecht zal nu op zoek moeten naar andere versterkingen. Dat is ongetwijfeld balen, aangezien de recordkampioen al even bezig was met Hezze. Ook het dossier rond de nieuwe spits zit voorlopig muurvast. Kasper Dolberg is de hoofdkandidaat, maar OGC Nice verwacht meer boter bij de vis dan Anderlecht wil geven. Voorlopig loopt de paars-witte zomermercato dus nog niet los.

Update: Volgens Fabrizio Romano is Hezze inmiddels toch op weg naar Anderlecht en is het een kwestie van tijd tot de deal rond is.