Fredberg vol vertrouwen: "Anderlecht zal klaar zijn"

Fredberg straalt vertrouwen uit naar eigen fans: "Anderlecht zal klaar zijn"

22 juni 2023 om 17:01

RSC Anderlecht kent haar eerste opdracht in de Jupiler Pro League 2023-2024. Het belooft meteen een stevige te worden: een Brusselse derby tegen Union Saint-Gilloise. Als paars-wit daarin competitief wil zijn, zal het nog enkele straffe zomertransfers kunnen gebruiken. Jesper Fredberg heeft er een goed oog op en stelt de fans gerust.

Er rust veel druk op de schouders van de Deense CEO of Sports bij Anderlecht. Na een historisch zwak seizoen hebben de Brusselaars in de eerste plaats versterking nodig. Voor het eerst kan Fredberg zich een zomer lang uitleven. "Ik beloof jullie dat er aanwinsten zullen komen", verzekert Fredberg bij Het Nieuwsblad, zonder in te gaan op exacte aantallen. "We moeten een team bouwen waar we trots op kunnen zijn." Dat betekent echter niet dat het elftal een volledige metamorfose zal ondergaan, klinkt het nog.

Toch kan Anderlecht best een stevige kwaliteitsinjectie gebruiken. Kasper Dolberg en Santiago Hezze zouden daarvoor kunnen zorgen. De onderhandelingen met beide spelers slepen echter lang aan. "Anderlecht zal klaar zijn. Dat lijdt geen twijfel", weerlegt Fredberg. "Als de competitie begint, zullen er nieuwe spelers meedraaien." Dat lijkt nodig voor het openingsduel met Union, "a big bang", zoals de Deen het omschrijft. Hij legt de favorietenrol in één klap bij de stadsgenoot, "op basis van de ranglijst van vorig seizoen".