Courtois over beschuldigingen

Courtois over beschuldigingen: ‘Medische teams hebben besloten over blessure’

19 juni 2023 om 23:46

Thibaut Courtois reageert op de beschuldigingen van bondscoach Domenico Tedesco aan zijn adres. Volgens Courtois heeft de bondscoach niet de waarheid verteld, ook reageert de doelman op de communicatie tussen hem en de andere Rode Duivels.

Courtois gaat via zijn sociale media-account dieper in op de details van de beschuldigingen van bondscoach Tedesco. ‘In ons gesprek vroeg ik hem, niet voor persoonlijk gewin, om uitleg te geven over zijn keuze, zodat we geen vergelijkbare situatie krijgen zoals deze ons in het verleden pijn hebben gedaan. Om wel of niet aanvoerder te zijn in het nationale team is geen willekeurige keuze, het zou een bewuste keuze moeten zijn en dat probeerde ik uitteleggen. Helaas is mij dit niet gelukt’, schrijft Courtois.

Courtois vertelt verder over het contact met de andere Rode Duivels. ‘Ik benadruk dat ik in geen geval iets heb geëist, ik heb ook gesproken met mijn ploegmaat Romelu Lukaku om opheldering te krijgen over de situatie. Tegelijkertijd wil ik duidelijk maken dat ik geen discussies over een vergelijkbaar onderwerp met teamgenoten heb gehad, zoals wel wordt beweerd’, deelt Courtois.

Courtois sluit zijn bericht af door ook nog in te gaan op zijn blessure, die volgens Tedesco gebruikt wordt als dekmantel. ‘Gistermiddag heb ik me laten controleren op problemen in mijn rechterknie. Het medische team van de Rode Duivels en van Real Madrid hebben contact gehad en besloten dat het verstandiger is om het trainingskamp te verlaten’, besluit Courtois.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Thibaut Courtois (@thibautcourtois)