Romano bevestigt: 'Anderlecht heeft Hezze beet'

UPDATE: 'Kapers op de kust voor Anderlecht, Vasco da Gama meldt zich voor Hezze'

19 juni 2023 om 09:35
Laatste update: 19 juni 2023 om 09:35

RSC Anderlecht lijkt Santiago Hezze beet te hebben. De Argentijnse middenvelder zou onderweg zijn naar Brussel om de laatste details van zijn overstap af te ronden. Anderlecht moet wel behoorlijk diep in de buidel tasten voor de speler van CA Huracán.

Transferspecialist Fabrizio Romano heeft ook lucht gekregen van de deal. Volgens hem hoeft Anderlecht niet meer te twijfelen: de onderhandelingen met Hezze en Huracán zijn succesvol afgerond. Paars-wit zou al zeker acht miljoen euro op tafel leggen voor de centrale middenvelder. Daar kan door een bonussysteem nog een bedrag bovenop komen.

Anderlecht investeert dus stevig, maar oordeelt dat Hezze dat ook waard is. Zijn transfer doet een beetje denken aan die van Lucas Biglia, die in Brussel uitgroeide tot een bepalende kracht. Momenteel zou Hezze op weg zijn naar ons land. Dit weekend nog legt hij zijn medische proeven af. Als daar niets onrustwekkends aan het licht komt, is de overstap definitief een feit.

Update: Volgens César Luis Merlo is het nog helemaal niet zeker dat Hezze naar Anderlecht trekt. De Argentijnse journalist meent dat de middenvelder geen haast heeft om over zijn toekomst te beslissen. Opvallend: Romano reageerde onder het bericht met paars-witte kleuren. De transferexpert lijkt er nog altijd van overtuigd dat Hezze naar Brussel komt.

Update 2: Hoewel verwacht werd dat Hezze zich dit weekend zou melden in Brussel, is dat niet het geval geweest, beweert zijn omgeving. Dat hoeft echter niet te betekenen dat een transfer naar Anderlecht van de baan is. Sportwereld citeert iemand uit de entourage van de Argentijn: "De onderhandelingen gaan wel de goede richting uit." Misschien komt er in de loop van volgende week witte rook.

Update 3: Kapers op de kust voor Anderlecht. Het Braziliaanse Vasco da Gama wil Hezze ook graag aantrekken. De club is nog niet concreet, maar dat kan snel veranderen als de middenvelder graag in het hetzelfde continent blijft voetballen. Aldus Het Laatste Nieuws.