Barcelona wint KDB Cup, mooie prestaties Club Brugge en KAA Gent

11 juni 2023 om 17:15
Laatste update: 11 juni 2023 om 17:35

De winnaar van de Kevin De Bruyne Cup is bekend. Grote favoriet FC Barcelona heeft in de finale het Franse PSG weten verslaan met 3-1 en wint het prestigieuze jeugdtoernooi. De jonkies van Club Brugge eindigen op een verdienstelijke vierde plek, die van KAA Gent op de vijfde plaats.

FC Barcelona was in de groepsfase al de grote uitblinker door met overtuigende cijfers te winnen van Mamelodi Sundowns en ook Manchester City te verslaan. In de kwartfinales kende het ook weinig problemen met Odense BK en Club Brugge om uiteindelijk de finale met 3-1 te winnen.

Belgische deelnemers
Ook de jonkies van Club Brugge mogen terugblikken op een geslaagd toernooi. In de groepsfase werd er met 3-0 gewonnen van RB Leipzig, maar ging men met 4-3 onderuit tegen de uiteindelijke finalist PSG. Dat bleek toch genoeg voor een plekje in de kwartfinale, waar er met 2-1 werd gewonnen van Ajax.

FC Barcelona was in de halve finales te sterk voor Club Brugge en ook in de troostfinale ging het onderuit tegen het Braziliaanse Palmeiras. Daardoor eindigt het op de vierde plaats. Daarnaast was ook KAA Gent actief op het toernooi, dat in de groep wel won van Real Madrid, maar ook verloor van Ajax. In de kwartfinales ging het met 1-3 onderuit tegen Club Brugge-tegenstander PSG, maar in de strijd om de vijfde plek won het van Mamelodi Sundowns en Ajax.