Weer een wedstrijdstaking in Nederland

Het gaat weer mis in Nederland, Groningen- Ajax snel gestaakt door rookbommen

14 mei 2023 om 15:05

De wedstrijd tussen FC Groningen en Ajax is zondag definitief gestaakt. Scheidsrechter Jeroen Manschot legde het duel al na enkele minuten stil nadat er met rookbommen was gegooid. Kort na de hervatting ging het weer mis, waardoor de teams er na tien minuten mee ophielden.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de fans van Groningen zich van hun slechtste kant laten zien. Het kan niet los worden gezien van de sportieve situatie. De Trots van het Noorden degradeert voor het eerst in 23 jaar uit de Eredivisie. Fans hingen ook een spandoek op met de tekst 'K*nk*rbestuur, rot op'. Er heerste sowieso een grimmige sfeer in de Euroborg. Zo werd er 'schaam je kapot' gezongen.

De eerste keer dat er rookbommen werden gegooid was dat niet richting de spelers. Ook een veldbestormer viel de spelers niet lastig, waardoor het duel na een afkoelingsperiode werd hervat. Het bleek tevergeefs. De relschoppers zorgden niet veel later weer voor overlast door nieuwe rookbommen te gooien. Het lijkt daardoor uitgesloten dat het duel nog wordt uitgespeeld.

Dit weekend ging het ook al mis bij onder meer bij FC Twente - NEC, FC Utrecht - RKC Waalwijk, FC Volendam - Sparta en FC Eindhoven - Helmond Sport. In die gevallen betrof het echter bekers bier die op het veld werden gegooid.