Guardiola dolgelukkig met De Bruyne tegen Madrid: “Je hebt je beste spelers nodig"

Guardiola dolgelukkig met De Bruyne tegen Madrid: “Je hebt je beste spelers nodig"

10 mei 2023 om 10:42

Het was een schitterend steekspel tussen Real Madrid en Manchester City. Twee flitsen legden de eindstand vast. Zowel Vinicius Junior, absolute smaakmaker bij Real Madrid, als Kevin De Bruyne, absolute smaakmaker bij City, wisten met een snoeihard schot te scoren. Pep Guardiola was lyrisch over De Bruyne. 

De Rode Duivel leek het een hele wedstrijd moeilijk te hebben. De constante dekking van Luka Modric hield De Bruyne met momenten echt wel uit de wedstrijd. Toch is er dan altijd dat ene moment waarop de middenvelder het verschil kan maken. "Hij weet hoe belangrijk hij voor ons is," klinkt het bij Guardiola op de persconferentie. "Hij heeft om vele redenen een ongelooflijke prestatie geleverd en ik ben blij voor hem. In dit soort wedstrijden in deze competitie (halve finales en finales) heb je je beste spelers nodig.”

De Bruyne's treffer in de 67e minuut vanaf de rand van het strafschopgebied was genoeg voor een gelijkspel voor City. De wedstrijd wordt aanstaande woensdag in het Etihad Stadium beslist.