Real Madrid-keeper Courtois is tevreden met een gelijkspel

Courtois na zinderende match: "Was een leuke wedstrijd vol druk en adrenaline"

10 mei 2023 om 07:15

Real Madrid speelde gisteren 1-1 gelijk tegen Manchester City in het eerste duel van de halve finales van de Champions League. Real Madrid-doelman Thibaut Courtois liet zich weer eens van zijn beste kant zien en wist buiten het schot van Kevin De Bruyne het doel schoon te houden. De doelman reageerde na de match op het gelijkspel.

"Het was een leuke wedstrijd vol druk en adrenaline, en dat in een geweldige atmosfeer hier in Bernabeu", noteerde Het Nieuwsblad uit de mond van Courtois over de spannende match.

"Dit zijn de wedstrijden waarvoor we voetballer zijn geworden. We speelden een goede wedstrijd, alleen jammer dat we de zege niet konden vasthouden. Maar al bij al is een gelijkspel zeker niet slecht", aldus de Rode Duivel over de gematigde tevredenheid met het gelijkspel tegen het Manchester City van De Bruyne.

Thibaut Courtois wist dit seizoen zijn doel in La Liga maar liefst 9 keer schoon te houden. In de Champions League hield de keeper 5 maal zijn doel schoon gedurende een gehele match.