Rodrygo de grote man: Real Madrid wint voor het eerst in negen jaar Copa del Rey

Courtois en Real mogen vieren: Rodrygo de grote man in Copa del Rey-winst

6 mei 2023 om 23:50

Real Madrid heeft voor het eerst sinds 2014 de Copa del Rey gewonnen. Een dubbelslag van Rodrygo was genoeg om in de finale af te rekenen met Osasuna: 2-1.

Real schakelde in de halve finales FC Barcelona uit, terwijl Osasuna het Olympisch Stadion in Sevilla bereikte door Athletic Club uit te schakelen. De finale leek aanvankelijk een peulenschil te worden voor De Koninklijke, waar Thibaut Courtois een basisplek kreeg en Eden Hazard op de bank begon. In de tweede minuut liet Rodrygo het witte gedeelte van het stadion al juichen, door na een goede dribbel van Vinícius Júnior binnen te schieten.

Eenvoudig zou het zeker niet worden voor Real. In een enerverende finale waren de Madrilenen zeker de bovenliggende partij, maar bood Osasuna goed tegenstand. David Alaba zorgde in de eerste helft voor een geweldig hoogtepunt, door een vrije trap van een meter of dertig kiezelhard op de lat te pegelen. 

In de tweede helft beet Osasuna fel van zich af. Na een uur leverde dit met de gelijkmaker het gewenste resultaat op. Lucas Torró schoof de bal van buiten de zestien achter Thibaut Courtois. Real moest weer van vooraf aan beginnen en deed dat met verve. Twintig minuten voor tijd was wederom Rodrygo het goudhaantje.

Real heeft de eerste prijs binnen en kan de dubbel nog pakken. Aanstaande dinsdag treft de ploeg van Carlo Ancelotti in de halve finales van de Champions League Manchester City. In theorie kan Real ook de landstitel nog binnenslepen, maar door de achterstand van veertien punten op koploper FC Barcelona is dit met vijf wedstrijden te spelen niet realistisch.