KAA Gent wint opnieuw en zet zich stevig aan de leiding in Europe Play-Offs

6 mei 2023 om 22:40

KAA Gent heeft in de strijd om een Europees ticket opnieuw een goede zaak kunnen doen. Op bezoek bij concurrent Standard wist het met 1-2 te winnen van de Rouches.

KAA Gent kon bij een overwinning tegen Standard de dichtste belager op vijf punten zetten en had er dus alle baat bij om de drie punten te pakken. Het waren echter de Rouches die het sterkst voor de dag kwamen en er een bikkelpartij van maakten.

De Rouches waren dan wel de meest gretige ploeg, de gevaarlijkste ploeg was Gent. De Buffalo's toonden zich ook bijzonder efficiënt en kwamen na een half uur voetballen via Gift Orban op voorsprong. Een ietwat gevleide voorsprong, waar Standard in de eerste helft geen antwoord op had.

KAA Gent kwam ook het best uit de kleedkamers en kreeg flink wat kansen. Er werd ook een tweede doelpunt gescoord door Orban, maar niet veel later keurde Boterberg de treffer af. Een reden waarom werd er niet gegeven en niet begreep ook waarom.

Geen doelpunt voor Gent, waar Standard optimaal van profiteerde. Er volgde heel snel een antwoord van de Rouches, die via Steven Alzate voor de gelijkmaker konden zorgen. Dat was echter van korte duur. Op het uur kon Gent weer vieren dankzij Hugo Cuypers en stond het 1-2.

Het geloof in de tribunes en op het veld leek helemaal weg bij de Rouches, wat Gent de mogelijkheid gaf om de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Scoren deed het niet meer, maar de overwinning was wel een feit.