'Monza wil De Ketelaere seizoen huren'

Milan denkt aan uitleenbeurt: 'Monza wil poging wagen voor zoekende De Ketelaere'

6 mei 2023 om 11:05

Het blijft wachten op dat eerste doelpuntje van Charles De Ketelaere bij AC Milan. De kans is reëel dat dat er in zowel het huidige als het volgende seizoen niet van komt. Een uitleenbeurt dringt zich immers steeds nadrukkelijker op. AC Monza lijkt een belangrijke gegadigde om De Ketelaere een jaartje te huren.

Milan betaalde afgelopen zomer een monsterbedrag van meer dan 30 miljoen euro aan Club Brugge, maar voorlopig loopt het avontuur van De Ketelaere in de Italiaanse modestad nog niet los. Midweeks kreeg de Rode Duivel nog eens een kans tegen Cremonese, opnieuw zonder al te veel succes. La Gazzetta dello Sport weet dat het Milan-bestuur een uitleenbeurt steeds sterker overweegt.

Monza is er als de kippen bij om zich kandidaat te stellen. Met Adriano Galliani als voorzitter en Silvio Berlusconi als drijvende kracht achter de schermen is de link met I Rossoneri niet ver te zoeken. In haar eerste seizoen sinds de terugkeer naar de Serie A deed de club het overigens uitstekend. Monza staat momenteel tiende en is al lang buiten degradatiegevaar.

Volgend seizoen zou Galliani De Ketelaere er graag bij hebben. Dat zal in de eerste plaats afhangen van de toekomst van Brahim Diaz, weet La Gazzetta. De Spaanse spelmaker wordt het hof gemaakt, maar Milan zou hem graag langer aan zich binden. Als dat lukt, is er ruimte om De Ketelaere ergens anders te stallen. Overigens staan er aan het einde van het seizoen nog gesprekken gepland tussen de West-Vlaming en sportief directeur Paolo Maldini.