Geraerts (Union) erkent meerdere in Antwerp: “Het was een terechte zege”

Geraerts (Union) erkent meerdere in Antwerp: “Het was een terechte zege”

4 mei 2023 om 08:44

Karel Geraerts en Union SG zijn de Champions Play-Off begonnen met een nederlaag. De oefenmeester sprak met Het Nieuwsblad en stak zijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken.

Antwerp kwam sterk voor de dag. “We hebben een heel sterk Antwerp gezien en wij waren niet goed genoeg, niet top. Vooral aan de bal waren we niet zuiver genoeg en waren er te veel spelers die hun gebruikelijke niveau niet haalden. Dit is geen aangenaam gevoel om in eigen huis zo te beginnen. Dan verwacht je meer.”

Geraerts wilde meer beleving zien van zijn spelers. “Ik verwachtte meer beleving en meer cohesie op het veld. Ik heb vandaag te weinig samenhorigheid gezien op het veld bij mijn ploeg. De vorm van de dag was bij heel veel van mijn spelers niet goed genoeg en dan kan je niet winnen.”

The Great Old stond als een huis. “Antwerp stond echt als een blok te voetballen. Het was een terecht overwinning voor hen. Dat geef ik niet graag toe, maar als het zo is, moet je dat ook gewoon durven te zeggen. Als je een doelpunt pakt tegen Antwerp, weet je dat ze het kunnen afmaken en de wedstrijd dood kunnen maken.”

Geraerts wilde ook niet verder uitweiden over de drukke kalender. “Dat we zaterdag al opnieuw moeten spelen? Ik kan daar weinig op zeggen, het is niet dat ze het nu nog gaan veranderen. Iedereen voelt wel ergens dat het niet echt logisch is, maar ik wil mij er niet achter verstoppen.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)