Vincent Janssen wekt verbazing: 'Zou in Nederland bij de top-drie kunnen spelen'

Antwerp-spits zorgt voor verbazing in Nederland: 'Zou bij de top kunnen spelen'

3 mei 2023 om 22:01

De Marokkaanse analist Karim El Ahmadi vindt het opvallend dat Vincent Janssen niet bij een Nederlandse topclub speelt. De 28-jarige spits is dit seizoen de grote man bij Royal Antwerp FC.

Met Antwerp veroverde Janssen afgelopen week de Belgische beker. In de finale tegen KV Mechelen benutte hij een strafschop. De Nederlandse journalist Sjoerd Mossou was aanwezig in het stadion. "Vincent Janssen is wel echt de man om wie het helemaal draait daar", zegt de journalist bij Voetbalpraat. "Hij is heel populair. Dat vinden ze echt een geweldige spits voor het Belgische niveau. Als je hem ziet en je legt het tegen het Nederlands elftal aan, dan blijft het gek dat hij bedankt heeft."

El Ahmadi haakt vervolgens in. "Hij zou ook gewoon in de Nederlandse top kunnen spelen?", vraagt de oud-speler van FC Twente en Feyenoord zich af. "Ik vind hem echt een goede speler, die hier in Nederland echt wel bij de top-drie kan spelen. Misschien als tweede spits, maar hij is wel iemand die veel wedstrijden kan gaan spelen met de kwaliteiten die hij heeft. Hij is altijd balvast."