Van Marwijk over Van Bommel: 'Wilde professionaliseren, niet in dank genomen'

Van Marwijk over Van Bommel: 'Wilde professionaliseren, niet in dank genomen'

3 mei 2023 om 16:50

Mark van Bommel droeg dit seizoen veel bij aan de groei van de recente bekerwinnaar Royal Antwerp FC. Een vorige werkgever van Van Bommel - PSV - moet zich achter de oren krabben na het vertrek van de nu succesvolle Mark van Bommel. Volgens Bert van Marwijk - voormalig bondscoach van het Nederlands elftal en schoonvader van Van Bommel - kreeg de trainer daar te weinig waardering.

Van Marwijk geeft aan het Nederlandse Voetbal International toe dat Van Bommel destijds geen lieverdje was, maar wel het beste voor had met PSV. "Mark wilde te snel. Maar achteraf had hij wél gelijk. Bijna alles wat hij wilde verbeteren, intern, is uiteindelijk ook uitgevoerd. Mark wilde verder professionaliseren, maar dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Hij heeft dat zelf ook niet altijd handig aangepakt. Hij had met sommige situaties wel wat vriendelijker om kunnen gaan, zal ik maar zeggen", vertelt de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal over zijn schoonzoon.

Van Bommel won afgelopen zondag de Beker van België te winnen en revancheert zich tegenover zijn oude werkgevers. De coach moet zijn tong niet uitsteken naar PSV en Wolfsburg, vindt Van Marwijk. "De resultaten spreken voor zich. Iedereen gaat nu natuurlijk weer nadenken over wat er eerder is gebeurd. Dat ze bij PSV destijds misschien toch te snel hebben gehandeld. En zeker bij Wolfsburg." Van Bommel coachte het eerste elftal van PSV van juli 2018 tot december 2019 en was bij Wolfsburg van juli 2021 tot oktober 2021 actief.

Van Bommel stond dit Jupiler Pro League-seizoen 34 wedstrijden aan het roer van Antwerp. Antwerp wist er met Van Bommel 22 keer met de winst vandoor te gaan en verloor slechts 6 keer tijdens dit seizoen. Daarnaast won Van Bommel de Beker van België met Antwerp door KV Mechelen te verslaan.