Rampseizoen van Anderlecht eindigt met nederlaag; Mechelen tankt vertrouwen

23 april 2023 om 20:24
Laatste update: 23 april 2023 om 20:29

Het seizoen 2022 - 2023 is voor RSC Anderlecht afgelopen na de reguliere competitie. Zondag verloor het op de slotspeeldag met 2-3 van KV Mechelen. Malinwa tankt zo voor de bekerfinale van volgende week tegen Antwerp nog wat extra vertrouwen.

Na de Europese uitschakeling tegen AZ hoopte Anderlecht zich zondag alsnog de plaatsen voor de Europe Play-Offs. Het moest winnen van KV Mechelen – dat volgende week de bekerfinale speelt – om nog een kansje te hebben op een top acht plaats. Anderlecht begon met vier nieuwe namen aan de aftrap. Onder meer Delcroix en Kana stonden bij paars-wit aan de aftrap.

Anderlecht nam de match meteen in handen en dat leverde meteen een doelpunt op. Van buiten de zestien trof Stroeykens raak. Daarna leek er lang geen vuiltje aan de lucht. De kansen voor Anderlecht bleven komen en Mechelen kam lang niet in het stuk voor. Op vijf minuten van de rust viel plots de gelijkmaker uit de lucht. Schoofs met een heerlijke zweefsprong en de gelijkmaker. Mechelen mocht zelfs met een voorsprong gaan rusten. Debast liet zich vangen in zijn rug en Schoofs was weer trefzeker.

Na de pauze ging Anderlecht op zoek naar de gelijkmaker. Coucke hield Vertonghen nog van een doelpunt, maar moest zich daarna toch weer gewonnen geven met dank aan Slimani. Door de tussenstanden in de andere wedstrijden had Anderlecht plots voldoende aan één doelpunt om zich te plaatsen voor de Champions Play-Offs, maar het was Mechelen dat wist te scoren. Bates deed Anderlecht pijn.